För boende i BRF Stadsporten

Tvättstuga

Tvättstugan är belägen i trapphus D. Bokning av tvättid görs via skärmen i tvättstugan eller via bokatvättid.se. Boka tvättid finns även som app. Har du glömt din pinkod? Mejla styrelsen@brfstadsporten.se.
 

Regler i tvättstugan

  • Visa hänsyn till omkringboende, tvätta inte efter sista tvättid.
  • Överdosera inte tvättmedlet utan följ doseringsanvisningarna, tvätten blir inte renare för att du tar mer tvättmedel. Det går däremot bra att dosera mindre än doseringsanvisningarna och ändå få ren tvätt. Pröva dig fram till minsta möjliga doseringsmängd med just ditt favorittvättmedel. 
  • Använd miljömärkta tvättmedel som är märkta med Bra Miljöval eller Svanen. Behöver du ett blekmedel så undvik klorprodukter, använd ett miljömärkt blekmedel.
  • Undvik parfymerade tvättmedel då många allergiker inte tål lukten.
  • Tvätta alltid med full maskin och välj så låg tvättemperatur som möjligt. För fintvätt av t.ex siden är handtvätt med miljömärkt handtvättmedel mest skonsamt.
  • Töm luddfiltret i torktumlaren efter att du använt den.
  • Det åligger den enskilde medlemmen att rengöra lokaler och maskiner efter användandet.

Saknar du något i tvättstugan? Kontakta styrelsen via bokningsappen, mejla styrelsen@brfstadsporten.se eller gg en notis i Wankowicz brevlåda i 23C.

Cykelförråd

Cyklar får förvaras i skyddsrummet som är beläget i ingången bredvid trapphus C, och utanför på gården finns cykelställ. Låt inte trasiga cyklar förstöra intrycket av en trevlig gårdsmiljö.

Vid avflyttning, kom ihåg att även ta med era cyklar. Det har hänt att detta glöms bort med påföljd att rummet så småningom innehåller ett antal ägarlösa cyklar. Därför sker bortrensning av dessa cyklar med jämna mellanrum. Vi rekommenderar därför att alla cyklas märks med ägarens namn.

Sophantering

Vi sorterar allt avfall. Lämna ditt avfall på avgivet avlämningsställe.

Matavfall och restavfall

Släng ditt matavfall och restavfall i sopkärlen vid gaveln mot Trädgårdsgatan. Se till att lägga ditt matavfall i en brun matavfallspåse, inte i en plastpåse, innan du slänger det. Matavfallspåsar finns i ingången bredvid trapphus A.

Övrigt hushållsavfall

Glas, tidningar, pappersförpackningar, plastförpackningar, plåtavfall m.m. sorteras och slängs i insamlingskärl som står bakom Coop (Kålgårdsgatan 3).

Skrymmande avfall

För skrymmande avfall, och avfall som inte har sorteringskärl vid Coop, finns VAFAB’s miljöanläggning Returen (Skruvgatan 1, vid utfarten mot Saladamm).

TV och bredband

TV

Föreningen har TV via fiber. Leverantör av TV är Telia och i månadsavgiften ingår kanalpaket Lagom. Vilka kanaler som ingår kan  ses via Telias hemsida. Lägenhetsinnehavaren kan själv köpa tilläggskanaler utifrån ett visst kanalutbud via Telia. Vid avflyttning är det viktigt att lämna kvar Telias TV-box då nästa medlem behöver den för att kunna koppla in TV.

Bredband:

Samtliga lägenheter är anslutna till fiber via stadsnätet i Sala. I varje lägenhet finns vid ytterdörren en anslutningspunkt. För anslutning tecknar lägenhetsinnehavaren själv ett avtal med valfri leverantör.

Parkering

Parkering för boede

BRF Stadsporten har totalt 21 parkeringsplatser:
· 14 P-platser med motorvärmare
· 7 P-platser utan motorvärmare
Parkeringsplats med el kostar 250 kr/månad och plats utan el kostar 150 kr/månad.

Garage

BRF Stadsporten har totalt fyra garageplatser. 

Kö kan förekomma till alla P-platser och garage. För att ställa dig i kö, mejla styrelsen@brfstadsporten.se.

Besökande

Besökande samt boende utan parkeringsplats hänvisas till parkering längs Kålgårdsgatan. Parkering på innergården är förbjuden, detta för att de med garage/parkeringsplats ska kunna komma och åka utan problem, men även för att räddningstjänst och ambulans ska ha fri framkomlighet på gården. Det är endast tillåtet att stanna en kortare stund för i- och urlastning.

Gårdsplan

Gårdsplanen består dels av en stenlagd del med parkering, och dels av en avgränsad grönyta. Den stenlagda delen ligger ovanpå rörslingor till fastighetens fjärrvärme, vilket gör att ytan är uppvärmd och hålls snöfri på vintern. Markstenen släpper igenom smältvattnet så att ytan hålls torr.

På grönytans gräsmatta finns en liten pergola med ett bord, bänkar och blommor. Hit är medlemmarna välkomna att koppla av och umgås när vädret tillåter. Det är förbjudet att rasta hundar på detta område.

Hela gårdsplanen är upplyst under den mörka delen av dygnet.

Trivsel

Vi har inga nedtecknade ordningsregler, men visa ändå hänsyn till dina grannar. Väsnas inte för mycket mellan kl. 22 och 07, skräpa inte ner på gården, och följ de regler kring parkering som finns. Ett glatt hej när du möter någon i trapphuset eller på gården bidrar till en trevlig grannsämja!

Stadgar och årsredovisningar

BRF Stadsportens årsredovisningar hittar du här, och våra stadgar hittar du här.